top of page
bovenaan bij therapeutisch_1.jpg

Therapeutische massages

“Soms genezen, vaak behandelen, altijd troost.”

Kyjarni
"Massage is goed voor je, het ontspant en ontknoopt, geeft een betere doorbloeding, je voelt je weer prima, een regelmatige massage bevordert je gezondheid"

Triggerpointmassage

Triggerpoint massage werkt diep in de spieren met name de spierknopen. Deze veroorzaken dat er geen optimale doorbloeding is en dat afvalstoffen zich ophopen. Deze kunnen hardnekkig zijn waardoor je belemmert wordt in beweging, krachtverlies en pijn ervaart.

nek massage

Rug- en nekmassage

Rugproblemen zijn de meest voorkomende klachten in de Westerse beschaving. 80% ervaart regelmatig zeurende en stekende rugklachten in zijn leven. Bij het merendeel is er geen specifieke lichamelijke oorzaak aantoonbaar, dit worden aspecifieke rugklachten genoemd. De meerderheid van rugklachten hebben te maken met stress, slechte houding, ongelukken of verzwakte buik- rugspieren. Als je lichaam pijn ervaart in de heup of onderrug, compenseert ons lichaam automatisch de zwakte in dat gebied door er last vanaf te nemen en het over te brengen op een ander deel van je lichaam. Dit geeft extra druk en verergert vaak het probleem. Pijnlijke spieren in nek en rug kunnen je functioneren echt belemmeren. Met een rug- en nekmassage nemen we de overbelasting van de nek- en rugspieren weg, waardoor ze eindelijk weer kunnen ontspannen.

Wanneer geen rug- en nekmassage

Bij koorts, te veel pijn, extreme vermoeidheid, besmettelijke huidaandoeningen, oncologie, vaataandoeningen, trombose, recentelijke kneuzingen en of breuken, trauma, scoliose, uitvalsverschijnselen in onderste ledematen.

Voor en na een rug- en nekmassage

•    Eet geen te zware maaltijd voor de massage
•    Gelieve te douchen voor de massage
•    Vermijd inspannende activiteit na de massage

•    Drink voldoende water na de massage​

schouder.jpg

Nek- en schoudermassage

Nek- en schouderklachten komen veel voor. Tenminste 70% van de bevolking wordt er vroeg of laat mee geconfronteerd. Het komt het meest voor rond de leeftijd van 45 jaar en vaker bij vrouwen dan bij mannen. Nek- en schouderklachten worden vaak aangeduid met de term cervicobrachialgie of het cervicobrachiaal pijnsyndroom. De oorzaak van het ontstaan van deze klachten blijft vaak onduidelijk. Klachten ZONDER betrokkenheid van de zenuw zijn te behandelen door massage- en mobiliserende technieken, zowel in buik- als ruglig.

Deep tissue massage

Deep tissue massage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen. Het is een hardere massage op de ledematen en rug. Het is erg bevorderlijk voor je gezondheid om deze massage te ondergaan. Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage kan helpen om die blokkade op te heffen. Na een deep tissue massage kunnen stijfheid, pijn en blauwe plekken optreden.

Wanneer geen deep tissue massage?

Deze massage is NIET geschikt voor mensen met: diep-veneuze trombose, tromboflebitis, oncologische patiënten, recentelijke operatie -botbreuken- kneuzingen, osteoporose, abdominale hernia, besmettelijke huidziekten, aandoeningen van interne aard (hart, hoge bloeddruk,..), van neurologische aard.

Voor en na een deep tissue massage?

  • Eet geen te zware maaltijd voor de massage

  • Gelieve te douchen voor de massage

  • Vermijd inspannende activiteit na de massage

  • Drink na de massage voldoende water

  • Heb je koorts, infectie of te veel pijn of ben je te vermoeid, dan GEEN massage

Cupping massage

Cups zetten refereert naar de klassieke Traditionele Chinese Geneeskunst. Hierbij worden de cups op de huid geplaatst. De druk kan verhoogd worden zodat de huid en spierlaag worden opgetrokken in de cup. Er kan ook met de cups gemasseerd worden om qi-stagnatie op te lossen in het desbetreffende gebied. Na een behandeling kan er lokaal een rode plek (bloeduitstorting) te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel dat na enige tijd zal verdwijnen. Na deze verdwijning zal er verbetering in de symptomen optreden. Spieren en huid worden goed doorbloed, gevoed en ontdaan van afvalstoffen met als gevolg van complete ontspanning. Cupping is vooral goed omdat het dieper werkt, een sterke doorbloeding geeft, het de stofwisseling bevordert, de huid van afvalstoffen bevrijdt en de huid beter laat ademen, lymfe-afvoer versterkt en de lichaamseigen weerstand versterkt.

Wanneer geen cupping massage?

  • Bij zwangerschap

  • tuberculoze

  • tumoren

  • melanomen

Voor en na een cupping massage

•    Eet geen te zware maaltijd voor de massage.
•    Gelieve te douchen voor de massage.
•    Drink na de massage voldoende water.
•    Vermijd inspannende activiteit na de massage.
•    Heb je koorts, een infectie, te veel pijn of ben je te vermoeid dan GEEN massage.

Deep tissue-massage

Deep tissue-massage

Bij langdurig opgebouwde spanning, is een deep tissue-massage aangeraden. Deze techniek is bijzonder krachtig en stimuleert en ontspant de diepste bindweefsellaag en spieren. Uiteraard wordt de techniek afgestemd op jouw lichaam, zodat van pijn geen sprake is.

Cupping-massage

Cupping-massage

Cups - glazen bokaaltjes die vacuüm worden gemaakt - worden strategisch op het lichaam geplaatst. Deze zuigtechniek trekt toxines en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het oppervlak. Deze krachtige techniek is bijzonder efficiënt bij de bestrijding van pijn.

rug 4_edited_edited.png

Meer weten over therapeutische massages of meteen een massage boeken? Neem contact op!

Kyrani
bottom of page