top of page
bovenaan bij sport_1.jpg

Sportmassages en medical taping

Kyjarni
"Sportmassage is een proactieve aanpak om sneller te herstellen, conditie te behouden & blessures te voorkomen."

Heb jij een sportmassage nodig?

Doe je regelmatig aan sport of beweeg je veel? Een sportmassage heeft een stimulerende werking: vooral als de doorbloeding verbeterd moet worden, bijvoorbeeld als inleiding op belasting. Daarnaast heeft het ook een ontspannende werking: om een complete of plaatselijke ontspanning te bereiken na een belasting. Het kan ook helpen bij dehydratie, het losmaken van de spieren, vermoeidheid en pijn. Hoewel sportmassage vaak wordt ingezet voor de prestaties van atleten en actieve sporters, is deze massage ook heilzaam voor mensen die ongemak en spanning ervaren door alledaagse spanningen.

Wanneer geen sportmassage?

Er mag GEEN massage gegeven worden bij: koorts, oncologie, algemene infectieziekten, te veel pijn, aandoening interne aard (hart, hoge bloeddruk, enz.), van orthopedische aard (ziekten, verwondingen en/of afwijkingen van het bewegingsapparaat), besmettelijke huidziekten.

Voor en na een sportmassage

  • Eet geen te zware maaltijd voor de massage

  • Gelieve te douchen voor de massage

  • Drink na de massage voldoende water

Medical taping

Medical Taping is een vorm van tapen waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en te voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel en lichaamseigen genezingsprocessen. Medical taping beïnvloedt ook de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

taping 8.jpg

Wij zijn tevreden over een sportmassage van Kyjarni.

rug 4_edited_edited.png

Meer weten over sportmassages of meteen een massage boeken? 

Kyrani
bottom of page